Welcome!

This is a blog of the 4th grade class in la Farigola de Vallcarca School in Barcelona. This year we are doing “Aula de Ciències” in English.
In this blog we want to show you the experiments we do in our Science Lab. Science is fun!



divendres, 20 de novembre del 2009

Any Darwin

El dia 20 de novembre de 2009 en Josep Batista, Doctor en Psicologia de la Universitat de Barcelona, ens ha vingut a fer una xerrada sobre Darwin. Aquestes són algunes de les coses que hem après: Marina: Va néixer l'any 1809. Dana: El seu pare i el seu avi eren metges. Marc: Quan era petit li agradava molt estudiar ciències naturals, però no li agradava gens estudiar Medicina, que és el que el seu pare volia que estudiés. Algú: Va esudiar també religió. Algú:... Teologia! Laia: Va fer un viatge que va durar cinc anys i va recollir animals i plantes. Alba: Va donar la volta al món en vaixell. Vera: El vaixell es deia Beagle. Carlos: Va trobar un fòssil que era d'un ós que s'havia extingit. Tenia la cua més llarga que la dels óssos actuals i per això va pensar que les espècies evolucionaven. Lluc: Va anar als Andes i hi va trobar petxines. Això volia dir que fa molt temps allà estava cobert pel mar. Adrià: Va anar a unes illes... Algú: ... les Galàpagos! Adrià: ... unes illes que estaven molt a prop entre elles i va veure ocells que eren iguals, però que només es diferenciaven en el bec i el color de les plomes. Dana: Cada ocell té el bec adaptat al medi i al menjar. Pol: Els ocells amb bec petit acostumen a menjar coses petites i els que tenen el bec gran, coses grans. Roger: Va veure unes tortugues tan grans com una taula del laboratori. Carlos: En un zoo hi ha una tortuga que la va portar Darwin. Lluc: A Rio de Janeiro va començar col.leccions de plantes i ossos. Leila: Quan va tornar del viatge es va casar i es va quedar al seu estudi ordenant i classificant el que havia anar recollint durant el viatge. Belén: Va escriure un llibre i, com que va tardar molt, un altre científic va escriure un article d'unes deu pàgines explicant les mateixes idees que Darwin. Llavors van publicar junts. Anna: Va agafar una malaltia perquè li va picar un escarabat. Clàudia: Va morir quan tenia 73 anys.

1 comentari:

  1. Quina feinada nens i nenes de La Farigola, es nota que vau aprendre molt sobre Darwin i que el pare Batista us va explicar molt bé la vida d'aquest científic. Molt bé!

    Concepció Ortiz

    ResponElimina